Fri fragt på alle ordrer over 499 kr. - Levering kun 42 kr. - Sikker betaling med 3D Secure - 14 dages fuld returret
Fri fragt på alle ordrer over 499 kr. - Levering kun 42 kr. - Sikker betaling med 3D Secure - 14 dages fuld returret
Indkøbskurv 0

Hvilket ammeindlæg skal jeg vælge?

Amme Ammeindlæg Ammeindlæg bomuld Ammeindlæg silke Ammeindlæg uld Amning

En mor bruger flere tusinde ammeindlæg i løbet af en barsel, hvilket både er en belastning for miljøet og pengepungen, men derfor sværger mange alligevel til papirsindlæg i deres amme bh for at gøre det nemt for sig selv. Men er det nemmeste nødvendigvis det bedste? Læs vores bedømmelse af de forskellige typer ammeindlæg her.

 

Ammeindlæg, bruges typisk inden i amme bh'en for at undgå mælkepletter på tøjet. Men vidste du at der anbefales forskellige typer ammeindlæg alt efter om du vil undgå lækage, brystbetændelse, infektion eller svamp?

 

Ammeindlæg deles typisk op i to kategorier, vaskbare ammeindlæg i uld, silke eller bomuld, eller engangs ammeindlæg.

Ammeindlæg i Uld

ULD, ULD og ULD hører man tit jordmødre og ammeeksperter anbefale, og det er med god grund! Uldindlæg hjælper med at holde brysterne varme, hvilket er SUPER vigtigt for at undgå brystbetændelse (læs mere om brystbetændelse her). At holde brysterne varme er vigtigt, uanset tid på året, eller om du kun er indenfor. Carriwells ammeindlæg i åndbar Merino uld, absorberer mælken rigtig fint, og holder dine brystvorter tørre. Ulden er blød og komfortabel, ikke noget der kradser eller stikker!

Ammeindlægget kan vaskes i maskinen, men det bedste for dine ammeindlæg i uld, er at vaske dem i hånden med uld-vaskemiddel, eller en parfumefri shampo, og lad dem tørre over en radiator. Men faktisk har dine uldammeindlæg ikke godt af at blive vasket for ofte, da uld er selvrensende, så hvis de er fugtige af mælk, kan de blot tørres, og bruges igen (og nej, det lugter ikke af sur mælk :) ) Eneste ulempe er hvis du har svampeinfektion, så burde du søge for at skifte ammeindlæg hver gang du ammer, og alt brysterne er i kontakt med skal vaskes ved 60 grader hver dag. Her kan indlæggene lægges i en gryde vand, og varme langsomt op til kogepunktet, og bagefter ligge i vandet indtil det er afkølet.

Bonus tip til svampeinfektion i brystet: Kogevask et bomuldslagen, og klip det i passende stykker til ammeindlæg, så kan du smide dem ud efter brug :) 

Uldammeindlæg købes parvis, så med blot to par, kan du klare dig hele din barsel!

Carriwell uldammeinlæg kan købes her.

 

Ammeindlæg i bomuld

Vaskbare ammeindlæg i bomuld, er ligeledes et økonomisk og miljøvenligt alternativ. Den bløde flannel absorberer mælken hurtigt, og føles tør og komfortabel. Bomulden er åndbar, og rigtig behagelige mod såre brystvorter. Et plus med disse er at de kan maskinvaskes! Og dertil at de også kommer i sorte, så det passer til ens sorte undertøj.

Carriwell sorte ammeindlæg i bomuld kan købes her, og hvide ammeindlæg i bomuld her.

 

Ammeindlæg i silke

Ammeindlæg i naturlig silke, er perfekt til at blødgøre og hele revnede brystvorter. Silkens naturlige helende og betændelse dæmpende egenskaber, er kombineret med blødt bomuld, for at absorbere mælken og holde dine brystvorter tørre. Disse kan være guld værd i starten af amningen, hvor man ofte får ondt og sår på brystvorterne, og bare tanken om at dække brysterne til får det til at knytte sig i maven.

Ammeindlæg i silke kan du bestille her.

 

Engangs ammeindlæg

Engangs papirindlæg er meget hygiejniske hvis du skifter ved hver amning, og derfor gode hvis du har infektion på brystvorterne. De fleste engangs ammeindlæg har i dag en god sugeevne, så du undgår lækage. Nogle vil føles kolde og fugtige af mælken, så det er vigtigt at skifte ofte hvis du lækker meget mælk. Har du svampeinfektion skal du være ekstra påpasselig med at skifte ammeindlæg ofte, så de er helt tørre.

Man kan opleve at papiret sætter sig fast i brystvorterne når mælken tørrer, hvilket kan være ret smertefuldt hvis man er lidt sår på brystvorterne i forvejen, en lanolinsalve inden man kommer ammeindlægget ind til huden kan godt hjælpe her på. Mange foretrækker også at bruge et engangsindlæg sammen med et uldindlæg, for at sikre mod lækage.

Ulempen er dog, at det hurtigt kan løbe op i rigtig mange penge på ammeindlæg i løbet af en barsel, med en stk. pris på 0,50-2,00 kr.!

 

 


Ældre opslag Nyere opslag


  • ACENIHIGE

    cialis without a doctor’s prescription


Indsend en kommentar