Fri fragt på alle ordrer over 499 kr. - Levering kun 42 kr. - Sikker betaling med 3D Secure - 14 dages fuld returret
Fri fragt på alle ordrer over 499 kr. - Levering kun 42 kr. - Sikker betaling med 3D Secure - 14 dages fuld returret
Indkøbskurv 0

Sommer, sol & gravid

Badetøj Gravid Rejse Sommerferie

Sommeren er på vej (endelig!), her har vi samlet lidt gode råd til jer der er gravide og skal rejse på sommerferie! 

 

De fleste af jer, har nok planlagt jeres sommerferie for lang tid siden. Nogle har måske planlagt og bestilt ferien inden graviditeten, og andre har måske været forberedt på at skulle holde sommerferie med en bebs i maven. Der er ingen grund til at blive hjemme fra ferien, hvis du er gravid, og ellers sund og rask. Dog anbefales det at du undgår for meget sol og varme i første trimester, da det kan påvirke kroppens optagelse af folinsyre.

 

Skal du til et land der kræver særlige vaccinationer, så tjek op i god tid om du er dækket ind af tidligere vaccinationer, da de fleste vacciner frarådes gravide.

 

Medbring dit eget lager håndkøbsmedicin som du kan få brug for, som Panodiler, Canesten (ja, en af de dejlige sidegevinster ved en graviditet er lidt mere ”action down there” ), så du slipper for at skulle have fat i noget fra et apotek hvor du ikke kender indholdet.

 

De fleste flyselskaber må du flyve ind til uge 34-36, så tjek med dit flyselskab hvilke regler der er. Husk at du skal være indenfor flyselskabets grænse helt ind til hjemrejse! Er du langt henne i din graviditet, vil nogle flyselskaber også kræve en lægeerklæring fra din læge.

 

Skal du på en længere flyvetur, kan du med fordel bruge støttestrømper (er ikke kun for gamle damer), og sørg for at bevæge dig i flyet. Op at gå rundt når chancen byder sig, cirkuler benene rundt og sørg for blodcirkulationen holdes godt i gang. Tjek også op på pladsen i flyet, tilkøb evt. et sæde med ekstra benplads, for at gøre det ekstra komfortabelt på rejsen. Og husk at tjekke inden du bliver fristet til at booke en nødudgang plads med masser af plads til benene, hvis du er synligt gravid, vil du formentlig blive flyttet af flypersonalet.

 

Sørg for masser af vand i varmen, blandt andet fordi man er mere tilbøjelig til vand i kroppen når man er gravid. Er du udenfor de nordiske lande, så hold dig til vand på flaske, og undgå isterninger i andre drikkevarer. Husk også pauser i skyggen, og fødderne op!

 

Tag din vandrejournal med i tilfælde af komplikationer, samt sygesikringskort (det gule og det blå), og tjek op på din rejseforsikring er i orden.

 

Din hud er mere følsom under graviditeten, så husk en solcreme med høj solfaktor. Dæk huden til når solen er ekstra skarp! Mammawears badetøj til gravide, er alle sammen modeller som sørger for din mave er dækket. Bruger du en almindelig bikini, anbefales det at du undgår for meget sol på maven, og dækker den til med et håndklæde eller en bluse i løbet af dagen.

 

Da dine hormoner ligeledes ændrer sig under graviditeten, kan blandt andet en højere østrogen mængde give pigmentforandringer på huden når den udsættes for meget sol, så derfor kan du med fordel bruge en solcreme med ekstra høj solfaktor i ansigtet og de steder som udsættes for meget sol.

 

Oplever du f.eks. hovedpine, kvalme, hedeture, svimmelhed eller andet, skal du søge skygge med det samme. 

 

Så er det bare at ønske dig en rigtig god ferie, måske for nogle den sidste ferie som kærester alene uden børn, så husk at NYD det <3

 


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar