Fri fragt på alle ordrer over 499 kr. - Levering kun 42 kr. - Sikker betaling med 3D Secure - 14 dages fuld returret
Fri fragt på alle ordrer over 499 kr. - Levering kun 42 kr. - Sikker betaling med 3D Secure - 14 dages fuld returret
Indkøbskurv 0

Størrelsesguide

GRAVIDITETS BH'ER

Gennem din graviditet vil dine bryster med sikkerhed både ændre sig i form og størrelse. De vil sandsynligvis blive mere følsomme end normalt, og måske endda blive helt ømme. Det anbefales derfor af jordmødre, at du gennem din graviditet skifter over til at bruge en graviditets bh, som er konstrueret til de ændringer, som din krop vil gennemgå.

Hvordan vil mine bryster ændre sig og hvornår?

Ændringer i dine bryster kan starte allerede få uger inde i din graviditet, og din skiftende kropsform vil betyde, at din bh størrelse kan ændre sig op til flere gange under graviditeten. For at få plads til din voksende baby, vil dine nederste ribben løfte sig både op og udad, hvilket øger din omkreds. Som resultat heraf vil dine normale bh'er sandsynligvis begynde at stramme. Samtidig vil dine bryster formentlig også øges i størrelse og form, hvilket giver dig behov for en bh med større skåle.

Hvad er vigtigt, når jeg køber en graviditets bh.

Fordi din krop og bryst ændrer sig så dramatisk under graviditeten, er det meget vigtigt, at have en støttende bh, som passer dig godt. Vigtigst af alt er at den er behagelig at have på - blød og elastisk. En bøjlefri graviditets bh vil give dig mere komfort, som din kropsform ændrer sig, da den bedre tilpasser sig din krop og ikke strammer på uheldig måde. Bh'er / bøjler som strammer kan tilmed skade dit brystvæv. Brystvæv indeholder ingen muskler, så god støtte under din graviditet, vil hjælpe dig til at opretholde go' og fast form efter fødslen.. Tilmed kan strammende bh'er blokerer for dine mælkekanaler, hvilket i sidste ende kan føre til brystbetændelse..

Hvornår skal jeg købe min første graviditets bh?

Vi anbefaler, at anskaffe dig en graviditets bh så snart, at dine normale bh'er begynde at stramme (kan være allerede 4-6 uger inde i graviditeten).

Du kan med fordel vælge at anvende nedenfor stående størrelses guide skema, for at finde den helt rigtige størrelse.

Hos Mammawear har vi mange forskellige designs af graviditets bh'er, som f.eks. denne fra Carriwell.

Vil du se flere af vores graviditets bh'er, så finder du dem her.

 

AMME BH'ER

Amme bh'er gør dit liv som nybagt mor meget nemmere. En amme bh er en speciel konstrueret brysteholder, som gør det muligt at åbne skålene, hvorved du nemt kan ligge baby til dit bryst på en diskret måde. Skålene åbnes vha. smarte åbningsmekanismer, som gør det muligt for dig stadig at beholde bh'en på, mens du ammer. Mange af vores bh'er tilbyder dig ovenikøbet en støttende funktion, mens du ammer gennem indsyede slynger inden i skålene. Når du ammer, vil dine bryster gennem dagen ændre sig i størrelse og form (op til 2 skålstørrelser), det er derfor meget vigtigt at have en go og støttende bh, som tilpasser sig til din krop.

Hvad er vigtigt, når jeg skal købe en amme bh?

Når du skal købe en amme bh,  er det vigtigt at vælge en af bløde / åndbare materialer. Den skal være behagelig både for dig og baby at ligge op af. Amme bh'en skal være fleksibel i pasform, og kunne justeres både i omkreds samt skulderstropper. Brystet skal nemt kunne fritlægges, enten ved cross over åbninger eller klik åbningsmekanismer, som du kan betjene med én hånd (så har du stadig den anden arm fri til at holde baby). Dårligt passende bh'er kan føre til skade på brystvæv, blokerer mælkekanaler samt føre til brystbetændelse.

Hvornår skal jeg købe min første amme bh?

Det er nok bedst at vente indtil 2-4 uger inden fødslen med at købe dine amme bh'er, så du sikrer dig en korrekt pasform. Glem endelig ikke plads til ammeindlæg samt lidt ekstra plads til, når mælken rigtig løber til (ca. 3 dage efter fødslen). Samtidig skal du huske på, at din omkreds vil mindske sig igen efter fødslen, da ribbenene atter finder tilbage til sin normale plads.

Vi anbefaler, at købe omk. 3 amme bh'er: en til at have på, en i vaskemaskinen og en i reserve. Sørg for at have mindst en amme bh uden bøjler, gerne en amme top i elastisk kvalitet, til om natten og de dage din mælkeproduktion øger. 

For at finde fin helt rigtige bh størrelse, skal du være velkommen til at anvende nedenfor stående størrelses guide.

Hos Mammawear har vi mange forskellige designs af amme bh'er, som f.eks. denne populære bøjlefri bh fra Carriwell.

Vil du se flere af vores amme bh'er, så finder du dem her.

 

 

FIND DIN KORREKTE BH STØRRELSE:

Du finder din helt rigtige størrelse ved at måle din omkreds samt skålstørrelse.

1) Mål først din omkreds med et målebånd rundt om livet lige under brystet. Alt efter hvor mange cm, du måler, kan du finde din korrekte omkreds i skemaet.

2) Når omkredsen er på plads, er det tid til at finde skål størrelsen. Dette gør du nemmest ved at måle med målebåndet igen - denne gang hele vejen rundt om brystpartiet, hvor du er bredest (hverken for stramt eller for løst, iført en neutral / let vatteret bh). Ud fra tabellens anbefaling af din omkreds, går du nu lodret ned i samme søjle af tabellen og finder dit brystmål, hvor du kan finde om din korrekte skål størrelse.  

 

 

BADETØJ

Vores badetøj til gravide kommer fra Carriwell og Anita.

Badedragter og Tankinier fra Carriwell er lidt små i størrelserne, så vi anbefaler at du vælger mindst en størrelse større end du normalt bruger i tøj. I tabellen nedenfor kan du se størrelses skema, husk at vælge mindst en str. større end normalt.

SIZES EU GB US
S 36 8 4
M 38 10 6
L 40 12 8
XL 42 14 10
XXL 44 16 12
XXXL 46 18 14


Tankinier og badedragter til gravide fra Anita kommer i todelte størrelser, din BH Cup Size, og den størrelse du normalt bruger i tøj. Vi anbefaler at du vælger den skål størrelse du bruger i BH under din graviditet, eller vælger en størrelse større hvis du er tidlig i din graviditet, så der er plads til den voksende barm.
Dertil vælger du den størrelse du normalt vælger i tøj, som er størrelsen på trussen til tankinien, og omkredsen. Her vil vi ligeledes anbefale at du vælger til den store side hvis du er i mellem to størrelser. Graviditetsbadetøjet er udformet så det slutter sig til kroppen, og kan strækkes efterhånden som din mave vokser.